Személyi kölcsönök

A személyi hitel legnagyobb előnye, hogy nem szükséges ingatlanfedezet, szabadon felhasználható a hitel (legalábbis a legtöbb esetben) és itt az egyedüli biztosíték a fizetésünk, esetlegesen egyéb hiteleink és az eddigi számlamúltunk.Sokszor a személyi hitel esetében a különböző plusz költségeket, vagyis a kezelési költséget, illetve bizonyos díjakat, kamatokat elengedhetik, vagy csökkenthetik azok mértékét. Mivel az önerő mértékét, illetve a hitel maximális összegét törvényben rögzítik, ezekkel a "kisebb" költségekkel tudnak kalkulálni a pénzintézetek. Ezek elengedése is több százezer forint megtakarítást jelent.

A THM a Teljes Hiteldíj Mutató. Vagyis a személyi hitel igénylésénél felmerülő összes kamatot és plusz díjat, kezelési díjat tartalmazza. Amennyiben akciós személyi hitelt lát, ez az, amelyet elengednek általában.

Sokak számára előnyt jelenthet az is, hogy a hitelt akár 1-2 nap alatt is el lehet intézni – főként a saját bankunknál, ahol az ügyintéző általában azonnal meg tudja mondani számlavezetési múltunk alapján, hogy mennyi kölcsönt kaphatunk. Más banknál is hamar elintézhető, de itt már bankszámla kivonatokra és munkáltatói igazolásra is szükségünk lehet. Főként jövedelmünktől függ, hogy mekkora összegig vagyunk hitelképesek – a lakáshitelekkel ellentétben személyi hitelt már 100.000 forinttól is lehet igényelni.